26.1 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

Автопоход срещу прогонването на руските туристи, подготвят в Бургас

Протестен автопоход по магистрала „Тракия” в неделя,  организира група във Фейсбук . На него ще присъстват брокери, инвеститори и хотелиери. Протестът е продиктуват от „действията на българското правителство и президента Росен Плевнелиев за поддържане политиката на санкции срещу Русия в ущърб на интересите на България, както и отказът на президента да присъства на празника за 70 годишнината от Победата на 9 Май в Москва“, пишат организаторите. Според тях  най-засегнати от тази политика е туристическият бизнес.

avtoshestvie„В Тунис ще спре туристопотока, защото при тях има терористи, които гърмят по туристите, а в България няма да има туристи не заради терористите, а заради това, че нашето правителство за 1-2 години съсипа репутацията си на държава-приятел на руския народ., пишат организаторите.

По думите им в руски социални мрежи открито се говори за бойкот на България като туристическа дестинация и като място за закупуване на недвижими имоти от руснаци. Един от главните организатори на протеста Дмитрий Пенов посочва, че вече е получил писма от свои клиенти, които са се отказали от покупка на недвижими имоти в България, поради поведението на българския президент.

„Искам да призова всички да покажем на Русия, че ние се разграничаваме от действията на нашия президент  и антируското поведение на българското правителство!!!”, призовава Пенов.

Организаторите призовават протестното автошествие да не се политизира.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук