28.8 C
Бургас
петък, октомври 4, 2024

Али Безсмъртния пристига в Бургас

Днес от 18.30 часа в зала „Изток“ на БСУ ще се състои представянето на книгата „Али Безсмъртния – Началото идва след края“, написана по действителен случай.

Романът, който от излизането на първия тираж до сега е номер 1 по продажби в страната, ще бъде представен от автора му Александър Урумов и лично от иранеца Али Безсмъртния.  Двамата ще разкажат за своята среща и за поразителната история, която вдъхновява и дори обсебва писателят и драматург, а Али преобразява  – от „машина за насилие“ в литературен, но и съвсем реален герой.

„Али Безсмъртния“ е първи роман за Александър Урумов. От 2002 година до сега той издава книгите „Исус Христос – власт и политика“, сборникът с разкази „Приказки в края на времето“, с награда за дебютна литература.  През 2010 г. Урумов дебютира като драматург с моноспектакъла „Лалугер“, който се превръща в едно от най-гледаните представления за сезона.  Драматургичният текст на „Лалугер“ получава престижната номинация за „Аскеер“ за постижения в театралното изкуство. През 2013 г. излиза книгата му с къси разкази „Тиква! Ботаника на чувствата”.

За автора:

Александър Урумов е зам. главен редактор на седмичника „Македония“, говорител на Министерство на отбраната, след което работи в областта на политическия и кризисния ПР. От 2006 г. е ръководител на звеното за „Връзки с обществеността“ на БНБ.

За книгата:

Али е машина за насилие. Иранец, роден в Техеран, той отива на фронта във войната между Иран и Ирак с готовност да стане мъченик за Иран и исляма. Участва в най-тежките сражения и винаги се завръща жив. За него се говори, че е неуловим за куршумите, което му спечелва прозвището Безсмъртния. С тази слава той идва у нас в началото на демокрацията и се превръща в ефективен и изключително безмилостен изпълнител на поръчки в подземния свят. Съден за убийство, отвличане, участие в организирана престъпна група, въоръжен грабеж, наркотрафик… 14 години прекарва в затвор. 4 от тях – в изолатор. Опасен рецидивист. Но всичко се променя, когато при поредния му арест в неговите ръце попада Библията на родния му персийски език. Сега Али ще трябва да се върне обратно по старите си пътища, но вече като нов човек. И няма да му бъде по-лесно отпреди. Защото никой няма да му вярва.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук