12.1 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Бургаската Коледа иде с песните на Диомов

 Празничния концерт „12 коледни картички“ подаряват на бургазлии композиторът Стефан Диомов и Община Бургас. Той ще се състои на 14 декември, от 19.00 ч., в залата на Операта. Публиката ще чуе коледни песни, написани от известния бургаски композитор през последните близо 30 години. Те ще бъдат изпълнени от Ваня Костова, Тони Димитрова, „5-те сезона“, група „Врабчета“, Дани Огнянов, група „Тийн“, детска вокална група „Морски песъчинки“. Специално участие в концерта ще имат сестрите Ивелина и Тоника Андрееви, които взеха „Златната монета“ от  едноименния музикален фестивал в Болоня.

dsc_1835.JPGСъпроводът към изпълненията ще е на Младежка филхармония „Бургас“ и група „Горещ пясък“. Диригент – Левон Манукян. „За нас винаги е било приятно задължение и чест да помагаме за реализирането на такива инициативи“, каза по време на пресконференцията за концерта зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

От своя страна Стефан Диомов благодари за помощта на Община Бургас и заяви, че тя  е била решаваща за осъществяването на концерта.

Той ще бъде записан и излъчен по BTV по време на Коледните празници.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук