26.1 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

Бургаските учебни заведения ще кандидатстват с проекти за нова дограма и санитарни възли

Община Бургас ще извърши тази година подмяна на старата дограма с нова и ще ремонтира санитарните възли на училищата и детските градини, които се финансират от общинския бюджет. Това заяви, днес, на пресконференция заместник – кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. Определянето на нуждаещите се учебни заведения тази година ще се извършва по нов механизъм. Община Бургас ще инвестира в подновяването на материално – техническата база на училищата и детските градини,uchiliste.jpg които ще могат да кандидатстват за средства от общинския бюджет чрез изготвяне на проект. Целта е да се приложи адекватен и обективен подход, по който да се определят учебните заведения, в които ще се извършва ремонт.Формулярът за кандидатстване е утвърден от Община Бургас и ще бъде публикуван в официалната интернет страница на общината – http://www.burgas.bg/.

Оценката на проектите ще бъде извършвана по общи критерии. В рамките на проекта учебното заведение, което кандидатства ще може да опише актуалната ситуация на училището, перспективите за развитие, броя на учениците за последните 3 години, броя на класните стаи с неподменена дограма, направените от училището инвестиции в материално – техническата база, размера на инвестицията за един ученик и размера на исканото финансиране от Община Бургас. Формулярът за попълване предвижда и допълнителни критерии за оценка, които ще бъдат вземани под внимание при равни резултати по основните критерии.

Общинският бюджет за 2009 г. за подмяна на дограма в училищата е в размер на 300 000 лв., а за ремонт на санитарни възли в училищата и детските градини – 280 000 лв.

Училищата с по-малък брой ученици ще се разглеждат отделно от учебните заведения, в които се обучават по-голям брой деца.

Срокът за подаване на готовите проекти е от 20 до 27 март. Специална комисия ще бъде назначена, за да оценя подадените формуляри. Класираните проекти ще бъдат обявени на сайта на общината до 27 март.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук