14.3 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Бургас отбеляза Деня на българската армия

С благославяне на бойните знамена започнаха официалните чествания по случай днешния 6 май – ден на храбростта и празник на Българската армия в Бургас. Водосвет за здраве отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и архиерейският наместник, отец Борис Беров.

Бургас 6 май

Церемонията се проведе на площада пред изложбената зала на местното дружество на художниците. За празника бяха подредени представителни блокове на Военноморските сили, Сухопътни войски, формированията на Военновъздушните сили, областният и Общински съюзи на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Венци и цветя

На честването присъстваха десетки граждани, общественици, представители на местната власт, народни представители. Тържествата продължиха с полагане на венци и цветя в памет на загиналите български войни пред паметника на 24-ти Черноморски полк.

Памет за загиналите

Всички заедно отдадоха почит с минута мълчание. Бургаският духов оркестър и тази година бе част от всички церемонии. Честванията по случай 6 май продължават в Бургас от 13.30 часа с тържествено отбелязване на година от откриването на параклис „Свети Георги“ в Морската градина.

5f0448738e4b323aae1848cc503c1918

По случай празника всички желаещи могат да разгледат безплатно експозицията „История на оръжията и българската бойна слава“ в КЦ „Морско казино“. Изложбата включва най-старите келтски мечове, каменни боздугани, брадви, ножове и ками, открити по нашите земи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук