18.2 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Бургас – единствената област с три милиона лева от „Чудесата на България”

В надпреварата между културните паметници на страната, определени като „Чудесата на България“ Област Бургас спечели три от десетте награди. Призовото място получи „Старинен Созопол“ и островите Свети Иван и Свети Кирик, на трето място – Античен Несебър и на седма позиция – римския град Деултум, край с. Дебелт. Церемонията се проведе в Националния исторически музей под патронажа на премиера Бойко Борисов  и по време на събитието първите 10 културно – исторически обекта получиха по 1 000 000 лв. Първите 10 обекта с най-значимите исторически и археологически паметници у нас бяха избрани чрез електронно гласуване, в което се включиха над 200 хиляди българи.

Лично областният управител Константин Гребенаров получи символичните чекове  на обща стойност три милиона лева за трите общини победителки в област Бургас.

Гребенаров не скри гордостта си от факта, че е управител на единствената област, която получава общо три милиона лева.

img_0796.jpgГубернаторът заяви още, че е изключително щастлив именно родният му Созопол да бъде  пръв в класацията. Той сподели, че с откриването на мощите на Свети Йоан Предтеча, през изминалата година, Господ е погалил Созопол и всеки един лев, който се използва за развитието на проекти свързани с това, вдига нивото на културния туризъм в града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук