23.8 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

България засилва сътрудничеството си с Международната организация по лозарство

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева обсъди с Жан-Мари Оран, генерален директор на Международната организация по лозарство възможностите за засилване на двустранното сътрудничество. Танева подчерта значението и необходимостта от засилване на българската експертиза в лозаро-винарския сектор в рамките на Програмата за развитие на селските райони до 2020 година.

Лозе

Двете страни могат да си партнират и в още две приоритетни линии, а именно организиране на научно-технически регионален форум в България и включването на българския академичен и професионален сектор в магистърската програма на OIV (OIV Магистратура по винарски мениджмънт). По време на разговорите, генералният директор подчерта участието в работата на организацията на Изпълнителната агенция по лозата и виното, представена от нейния директор, инж. Красимир Коев, и посочи, че дейността на агенцията дава възможност за позиционирането на България като на една от водещите лозаро-винарски страни в региона на Черно море.

Н. Пр. Ангел Чолаков потвърди намеренията на страната ни за организиране на представяне на български вина по повод изложбата на тракийските съкровища на България, която ще бъде едно културно събитие в Лувъра в Париж през пролетта на 2015 г.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук