15.4 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Доброволно е премахнат басейна пред х-л „Созопол“, до 24 октомври бутат и този пред х-л „Бургас“ в Слънчев бряг

След отпадане на забраната  за извършване на строителни и монтажни работи по Черноморското крайбрежие, от началото на месеца са подновени действията на ДНСК по принудително премахване на незаконните строежи по морето.Констатирано е, че басейнът пред хотел “Созопол”, който се намираше на морски плаж „Слънчев бряг-централен” е премахнат от собственика, но площадката не е разчистена от строителни отпадъци-бетон и армировка. Задължението за извозване на строителни отпадъци и рекултивиране на терена след премахването е на извършителя на незаконния строеж. c89222ed92d5e5c158fd3f71de0452a0В случаи на неизпълнение, разчистването от следва да се извърши от кмета на Общината. До 24 октомври трябва да бъде съборен и втория незаконен басейн в Слънчев бряг през хотел “Бургас”.

Става въпрос за двата басейна, които в началото на юни ДНСК изрови , скрити под пясък в курорта „Слънчев бряг“. Собствениците на хотел „Бургас“ и хотел „Созопол“  се бяха опитали да ги маскират под пясъка, тъй като и двата обекта са незаконни. Заповеди за тяхното премахване е имало издадена още на 14 април 2008 г., но не са изпълнени от собствениците им.

41a3a4a58a17f3b75ab8ff148a1b2e16
Проверката беше извършена на 1 юни от служители на РДНСК- Югоизточен район . При нея беше установено, че басейните работят незаконно, въпреки заповедта за премахването им.

Предстои да бъдат съборени още 4 незаконни обекта – „Надстройка над магазин„ в с.Лозенец, „Надстройка над гараж” в с.Ветрен, „Стоманобетонова конструкция” и „Бетонова площадка” в „Райски залив”, м.Буджака, гр.Созопол

 

          Продължават процедурите за връчване на покани за доброволно изпълнение на влезли в сила заповеди. За незаконни строежи в курортни територии, до чиито извършители са отправени покани, веднага след 14 октомври ще бъдат извършени проверки относно доброволното им изпълнение. За всички останали, 14-дневният срок за доброволно изпълнение започва да тече от датата на получаването на поканата или от публикуването й в интернет страницата на ДНСК.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук