19.9 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Запалиха светлините на коледната елха в Поморие

Коледните и Новогодишните празници в Поморие  започнаха  със запалването на светлините на елхата в центъра на града. Това, че неизвестни лица, по- рано през деня, бяха откраднали част от гирляндите на дръвчето не помрачи празника и общината се погрижи елхата да бъде наново украсена и да грейне с целия си блясък.

Кметът на града инж.Петър Златанов и най-малката мажоретка от Поморие запалиха светлините, а събралите се хора на площада отброяваха заедно  последните секунди. Преди да запали светлините на елхата кметът поздрави съгражданите си с предстоящите празници като им пожела повече любов и човечност.

Коледна украса  беше закупена миналата година, като гирляндите са произведени специално за Поморие, улавяйки духа на черноморското градче. Амбицията на общината е коледната украса да се обогатява със всяка изминала година и постепенно да обхване и крайните квартали на Поморие.

След запалването на елхата празничната програма продължи с  участието на духовия оркестър на Поморие, мажоретния състав и коледни стихчета, изпълнени от най-малките жители на градчето. Организатори на тържествата са общинската дирекция „Образование, култура и вероизповедания“, читалищата „Просвета“ и „Светлина“ и Общинският детски комплекс.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук