19.9 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Иво Бистрички и неговите алегории в Галерия „Пролет”

 

„Алегории на любовта“ е най-новата творческа провокация на младия художник Иво Бистрички. В бургаската галерия „Пролет“ той е представил творбите си, които определя като една „постмодерна, поетична интерпретация на темата за любовта“, като описва по свой начин състоянието на чувствата. Идеята тръгва от темата „алегорията“ в изкуството и постепенно се развива, разказва авторът.

„Ева“, „Цветята на целомъдрието“, „Змията“, „Птицата“, „Рицарят“, „Поход“ са, както заглавия на картини, така и елементи, които създават личната ни дефиниция- ЛЮБОВ.

Иво Бистрички обича да експериментира и с техника. За тези, които са посещавали негови изложби не е изненада, че той отново използва принта и хладната метална повърхност. Линии, белези, прорези, трансформация на цветове, моделират образа…

Иво Бистрички е роден през 1971 година. Завършва специалност живопис във ВТУ ‘Св.св. Кирил и Методий’. Самостоятелните му изложби са над 10, както у нас, така и в чужбина . През 2007 година е номиниран за наградата за съвременно българско изкуство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук