18.2 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Искали оставка срещу 6 заплати в РИО

Всички директори на Регионални инспекторати по образованието в страната са получили предложение да напуснат работа. За начинанието по взаимно съгласие, щели да получат и обезщетение. Това обяви днес областният лидер и депутат от ГЕРБ – Бургас, Димитър Бойчев.

0fdf32342bf65f4e46c2f042eaf396cb

По думите му, уведомлението станало по телефона. „На всеки един по отделно е обяснено, че като си подпише молбата за доброволно напускане, ще получи като обезщетение шест пълни заплати. Аз н съм съгласен, моите пари на данъкоплатец да се харчат по този начин“, коментира Бойчев. Той, бе категоричен, че практиката с обезщетенията не само не е нормална, но е и разхищение на държавни пари.

Лидерът на ГЕРБ – Бургас допълни, че подобно обаждане е получил и настоящият началник на РИО на МОН  – Бургас, Виолета Илиева. Вече четири месеца обаче тя е в болнични, което затруднява сегашната власт да направи рокада на поста. Припомняме, че народният представител от БСП , Атанас Зафиров дори се закани, че ако Илиева не спре да си вади болнични листи, ще подаде събрани сигнали срещу нея в Комисията за борба с корупция.

*Ако директор на Регионален инспекторат по образованието получава 500 лева месечно възнаграждение, например, то на управляващите ще им бъдат нужни близо 85 000 лева, за да освободят висчки 28 шефа в страната. 
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук