14.3 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

И в Бургас не харесаха идеяата за сливане на Онкото с Окръжна болница

Лекарите от Онкологичния център в Бургас се обявиха против сливането на лечебницата с Многопрофилната държавна болница в града. Медиците обявиха символичен протест срещу замисленото от здравния министър Петър Москов сливане на онко- и психодиспансери с държавните болници.

24d1b951822b496dadbb6e485df157d3

От началото на работния си ден, служители в Онкодиспансера носят сини лентички, с което изразяват позицията си. Подкрепа към исканията им могат да изкажат и пациентите, за които са подготвени специални книги за мнения.

От Онкологичния център са категорични, че евентуално сливане с МБАЛ – Бургас би затруднило работата им в борбата срещу рака. Според тях, за всяко едно нещо ще трябва да се търси съгласието на директора на Окръжната болница. Дългосрочната стратегия за развитие на Онкото със закупуването на нова съвременна апаратура, също се поставяла под въпрос.

Решението за сливане на здравните заведения следва да се разгледа в парламента. Ако се стигне до положително гласуване на предложението, синдикалните организации са готови да организират активни стачни действия, обявиха онколози. Идеяата на здравния министър Москов срещна отпор и в други градове. Вървят десетки подписки из цялата страна срещу болничната реформа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук