21 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Катар може да инвестира в магистралата между Варна и Бургас

Катарската страна ще инвестира в България в три области – туризъм, инфраструктура и земеделие. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов и катарския му колега шейх Хамад Бин Джасим Бин Джабр Ал-Тани.  Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че по време на разговорите българската страна е предложила по линия на публично – частното партньорство включването на катарски компании в изграждането на автомагистрала „Черно море”, между Бургас и Варна.

c09485e0665523931d9174d6a85f3f55
                                                                                                                                                                                                                                                        снимка: © Правителствена пресслужба

В хода на разговорите, като възможности за навлизането на катарски инвестиции  в България бяха очертани и области като земеделие, спа-туризъм и минерални извори.    

 Преговорите, които проведохме днес, бяха много важни за развитието на бъдещите отношения между Катар и България”, каза след срещата катарският премиер и съобщи, че двамата правителствени ръководители са се договорили арабски компании да започнат инвестиции в страната ни още тази година.

„Благодаря на катарското правителство за решението да инвестира у нас в условията на световна финансово-икономическа криза”,каза министър-председателят Бойко Борисов

 До 3-4 месеца се очаква катарският премиер да посети България и да се финализират решенията по обсъжданите днес инфраструктурни проекти, стана ясно още след срещата

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук