19.8 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Кукери в Созопол на Сирни заговезни

Пъстро дефиле с участието на десет кукерски групи  даде старт на Седмия общински събор „ Кукери и кукерски игри, маски и маскарадни игри”, който община Созопол по традиция организира на Сирни заговезни. кукери СозополВ маскарадното шествие  се включиха близо 200 души, които  тръгнаха от пл. Черно море , за да представят по най- атрактивния начин своите групи на жителите и гостите на Созопол.

кукери Шествието продължи до църквата „ Св. Георги Победоносец” и  се върна обратно на Амфитеатъра.

На сцената на Амфитеатъра всяка една от кукерските и маскарадните групи  дефилира, за да могат зрителите да се насладят на техните участници, а журито да си свърши работата, като оцени най- атрактивните и автентичните между тях.

В общинския събор участват Тракийско дружество „ Яни Попов” , СОСЗР и Клуб „Българка” , Пенсионерски клуб „ Чайка” и Българо-гръцкото дружество в Созопол, както и кукерите от Черноморец, Росен, Равна гора, Зидарово и Крушевец.

soz-kukeri-3Общинският събор излъчи най- възрастен участник, най- малък участник, автентичен костюм, автентична маска, както и най- масово участие на група. За всички участници община Созопол  осигури награди.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук