15.4 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Лалета от бетон копират истинските на „Флората”

Лалетата са традиция на Националната изложба за цветя „Флора“ в Бургас, а от три години са и неувяхващ акцент от екстериора на изложението.  Докато се любуват на пъстрите  лехи и се разхождат по алеите, бургазлии стъпват върху бетоновите  двойници на  цветята.  През 2009 г. паветата с флорална форма бяха дарени на Община Бургас от  фирма „ЛЕО“, която се е превърнала в част от историята на  изложението през последните 10 години.  Така 150 кв.м.  от Морската градина напомнят за цветята целогодишно.flora.jpg „Бургазлии са приели „Флора“, като нещо свое. Повечето са идвали тук като деца, а някои сега водят своите и се снимат с тях за спомен. Искахме да дарим нещо, което да остане,  дори през зимата когато павилионите са затворени и понеже се занимаваме с бетонови изделия това нещо се оказа настилката пред шатрите“, казва управителят на „ЛЕО-Бетонови изделия“ Иван Димитров.

През годините фирмата е отнесла  пълен комплект медали от изложбата  – златни, сребърни и бронзови. Те са за развитие на производството на бетонови изделия и за разширяване гамата от изделия за пешеходни настилки.

Жителите и гостите на града със сигурност са запознати и с едно от другите изделия на фирмата – паркинг ограничителите с герба на града дискретно напомнят къде не трябва да се спира.

Тази година „ЛЕО“ ще покаже  богат избор  за майсторите строители  за любителите градинари, както и за тези, които просто си почиват в градината. На щанда на фирмата ще бъдат показани тротоарни плочки, бетонови тухли, различни размери саксии и градинска мебел. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук