14.3 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Левентис поздравява кмета Николай Димитров за спечелване на втория му мандат

„Анастасиос Пол Левентис Ви поздравява най-сърдечно  за спечеления втори мандат и изключително се радва, че ще продължи работата по възстановяване на значими културни ценности в града на ЮНЕСКО с Вашия управленски екип”, тези думи предава на градоначалника Николай Димитров в края на работната седмица от Лондон Борис Хаджиев, представител на фондация „А.Г. Левентис” за нашата страна. c96bdfd7b1c73039ee6490f24d31ce94Българинът е във великобританската столица за традиционната годишна срещата на международната организация, на която е бил обсъден и Проектът на Община Несебър по ОП „Регионално развитие” по мярка 3:1  „Духовният път”. Удовлетворени от промените, което се случват и предстои да се случат в Несебър, представители на фондацията са изразили готовност и са взели решение за финансиране на още  един средновековен храм на полуострова. По време на срещата в Лондон Анастасиос Пол Левентис  е заявил, че ще гостува на града на ЮНЕСКО през месец май 2012 година.

Един от положителните изводи, които може да се направи от решението на фондацията е, че ангажирайки се с възстановяването на още една църква в Несебър, след реставрацията на „Св.Стефан” през 2009 г., тя продължава благородната си мисия да бъде ктитор в старинния град.

 

В духа на доброто сътрудничество между Несебър и  „А.Г. Левентис”, в момента фондацията финансира издаването на каталог на Археологическия музей в града на ЮНЕСКО на английски език.

Припомняме ви, че през 2009 година Анастасиос Пол Левентис беше обявен за почетен гражданин на Несебър заради подкрепата, която фондацията оказа на единствения град в България, вписан в листата на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук