14.3 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Лекари от Бургас и Израел споделят опит след атентата в Бургас

Шеф на травма центъра на една от най-големите израелски болници – „Сураски”, ще бъде гост-лектор на симпозиум, който МБАЛ Бургас организира в понеделник, 10 декември 2012 г. със съдействието на Община Бургас. 5ffd68d956a2204ec5e9af78c36a46c4Това е болницата, чиито екипи прибраха от Бургас и София ранените израелски туристи. Тя е специализирана при оказване на помощ при масови бедствия и атентати.

 

Темата на симпозиума е „Масов травматизъм, цивилни жертви при терористични атаки, съчетани и множествени травми – израелският опит”.

Основен лектор е д-р Дрор Софер, шеф на травма центъра на болницата „Сураски”. Тя е специализирана при оказване на помощ при масови бедствия и атентати.

Темите, по които ще говори д-р Софер, са четири. Те включват описание на израелската система при масов травматизъм, опита на болницата „Сураски” с характерни случаи от практиката. Други две теми засягат необходимото количество кръв при такива случаи, както и чисто медицинското описание и лечение на взривната травма. Доклад на тема „Бургаският атентат – бургаският опит” ще изнесат медици от МБАЛ Бургас.

 Симпозиумът се провежда под почетното председателство на кмета на Бургас Димитър Николов, а председател на организационния комитет е д-р Галина Милева, народен представител и член на парламентарната комисия по национална сигурност и здравеопазване. В организационния комитет влизат още д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазване на Община Бургас, д-р Георги Матев – изпълнителен директор на МБАЛ Бургас, д-р Георги Мигаров – общински съветник и шеф на Първа хирургия, д-р Светлозар Георгиев – началник на операционен блок на МБАЛ Бургас и хирургът д-р Веселин Джендов.

На симпозиума са поканени да присъстват Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, на здравеопазването – Десислава Атанасова, специалисти от сферата на сигурността от столицата, лекари от МБАЛ Бургас, от Спешния център и от болници, които оказаха помощ при атентата на Летище Бургас на 18 юли т.г. В симпозиума ще вземат участие също специалисти от полицията, Гражданска защита, Червения кръст и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук