15.4 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Министърът на образованието посети БСУ

„Поздравявам ръководството на БСУ за амбицията и отговорността към висшето образование. Постигнали сте високо качество и успехи в една от най-важните области на реализацията – повишаване образователното равнище на нацията в интерес на нейния просперитет”, каза министърът на образованието Анелия Клисарова при посещението си в БСУ.

Анелия Клисарова

Визитата е по покана на ректора проф. дпн Галя Христозова и е първа по рода си в мандата на министър Клисарова. Дейността на академичното ръководство,  насочена към устойчиво развитие на университета в периода 2014-2018 година, новите специалности в бакалавърските и магистърските програми, квалификационните курсове и програми, които се провеждат в университета, докторските програми за чужденци бяха част от темите, които обсъдиха проф. Христозова и министър Клисарова по време на официалната среща.

„Основната цел, която стои пред нас, е да съхраним и разширим позициите на БСУ като желано и търсено висше училище за подготовка на бакалаври, магистри и докторанти, да активизираме квалификационната дейност и да затвърдим позициите на университета като образователен, научен, квалификационен, международен и културен център”- каза проф. Христозова.

.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук