18.2 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Млади учени представиха своите разработки за опазване на околната среда

В Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас се проведе “Школа и работна среща на докторанти, постдокторанти и млади учени“. Целта е да се повиши научния потенциал на докторанти, пост-докторанти и млади учени в областта на химичната и биохимичната технология и опазване на околната среда, с разширяване на знанията им в сродни и съседни области на тяхната компетентност, наблюдение и оценяване на научното ниво и социалната интеграция между млади учени в областта на химичната и биохимичната технология и опазване на околната среда.

b9bf620582c76f16a3d352cb7db3dee0За втора поредна година в школата и работната среща взеха участие 22 млади учени, като 6 участници са от Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, а останалите са от Института по инженерна химия към БАН – София.

Школата беше открита от доц. д-р Желчо Стефанов, рецензент и редактор на научните доклади, които след изнасянето им ще бъдат публикувани на CD и предоставени на научните библиотеки в страната. На официалното откриване проф. дтн Петко Петков- ректор на Университета и председател на организациония комитет, даде старт на докладите, които ще бъдат представени и дискутирани на работната среща. Провеждането на школата спомага за  разпространение, сравнение и анализ на резултатите от научно-изследователската работа и социалната интеграция на целевата група – докторанти, постдокторанти и млади учени от двете научни организации, в областта на химичната, биохимичната технология и опазването на околната среда. През годината, част от получените на младите учени научни постижения, финансирани по Проекта, са докладвани и на  други научни форуми, като Седма Национална конференция по химия, Научни конференции с международно участие в Стара Загора, Слънчев бряг и Разград.

На школата изявени учени, като проф. дтн Венко Бешков-директор на ИИХ при БАН и ръководител на Проекта и проф. дхн Любомир Влаев-от Университет “Проф. д-р Ас. Златоров-Бургас,  ще изнесат пленарни доклади  по научните направления на школата.

Проекта “Програми и инструменти за повишаване на научния потенциал на докторанти, постдокторанти и млади учени в областта на химичните и биохимичната технология и опазването на околната среда“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас е партньор по този проект на водещата организация Институт по инженерна химия към БАН – София.

 74a889c425855a746185be9adfdb0f0a

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук