23.8 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Музика по приказни сюжети

Приказките са обичани от всички, малки и големи.Сюжетите са много познати на всички, но дори възрастните искат да ги чуят и видят  отново. Класическата музика, операта, балета, са един от начините, порасналите деца отново да се порадват на любимите си герои. Тази седмица това ще се случи в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”, на концерта „Имало едно време…”.

533812a3a9376d6e8f46b1946e8935c1

Той е изграден изцяло от музика по приказни сюжети и ще пренесе публиката в красивия свят на Андерсен, братя Грим,  Шарл Перо, съчетан с неповторимата музика на Чайковски,Прокофиев, Лист, Борткиевич, Верди, Росини и др.

Във вечерта на музиката по приказни сюжети, активна роля е предвидена и за зрителите.Те ще трябва  да си припомнят всички приказки, които са чели, всички легенди, за които са слушали, всичко, което са учили в часовете по литература. Тези, които се справят с поставените задачи, разбира се ще получат награди.

На сцената ще прозвучат солови и ансамблови инструментални и вокални изпълнения.Публиката ще се наслади и на балетните изпълнения на младите таланти, ще се потопи в едно романтично, класическо и красиво усещане в което музика и фантазия се сливат.

Концертът „Имало едно време…” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” , тази сряда – 11 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук