16 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

НАД 600 АНЕСТЕЗИОЛОЗИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА ИДВАТ ДНЕС ЗА КОНГРЕС В НЕСЕБЪР

Дружеството на анестезиолозите в България, с председател проф. Николай Петров, дмн,  началник на Катедра “Анестезиология, реанимация и интензивно лечение” към ВМА,  открива днес (24 октомври, четвъртък) от 19.00 ч. 18-ти конгрес  по анестезиология и интензивно лечение с международно участие. e705a10c2c998c7679af41767731692fТой ще се проведе в Несебър.

 

По време на форума водещи специалисти  от цял свят ще обсъждат проблеми, свързани с особеностите при приложението на  анестезията,  лечението на болката, мултидисциплинарното лечение на травмата, клиничното хранене  в интензивната медицина, икономически  аспекти на интензивното лечение. В програмата са включени теми за различните видове обезболяване при раждане, при акушеро-гинекологични операции, особености на анестезията при деца и др.

 

За участие в 18-тия конгрес на Дружеството по анестезиология в България се очакват  над 600 участници от България, Великобритания, Румъния, Македония, Турция, Гърция, Франция, Германия, Сингапур. Чуждестранните гости са около 50. Участие във форума ще вземат и анестезиолозите от МБАЛ Бургас. Член на борда на Дружеството на анестезиолозите е д-р Георги Матев, дългогодишен завеждащ Отделението по реанимация и интензивно лечение, а в момента – началник на отделението за долекуване в болницата.

 

Работната програма на форума започва в 8.00 ч., на 25 октомври (петък),   в конгресните зали на хотел „Сол Несебър Палас“  и ще продължи до 26 октомври (събота), с над 90 доклада и 50 постера.

 

Водещи лектори в научната програма са  проф. Дейвид Уилкинсън – президент на Световната федерация на дружествата на анестезиолозите (WFSA), и

проф. Даниела Филипеску – президент на Европейската асоциация на анестезиолозите (ESA).  В програмата са включени и два симпозиума с лектори от Борда на ESA.

 

В симпозиума   „Безопасност на пациентите” лекции ще изнесат  проф. Рави Махаджан  и проф. Дейвид Уитакър от Великобритания. В симпозиума  „Периоперативно ръководство и как да го прилагаме в клиничната практика” лектори ще бъдат  проф. Мартин Трамер, главен редактор на EJA “European Journal of Anestesiology”; проф. Стефан де Херт,председател на Научния комитет на ESA; и проф. Марк Самама – председател на Финансовия комитет на ESA.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук