22.6 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Наляха 400 милиона лева в Бургас, чакат следващия програмен период

За миналия програмен период от 2007 до 2013 община Бургас е усвоила 400 милиона лева, но залага изключително много на следващия. „За нас е от ключово значение следващият програмен период по опертавна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 година. Разчитаме много на европейските средства“, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

Община Бургас общ

Той уточни също, че за града са особено важни публично-частните партньорства. До момента в града успешно се реализира първото такова в сферата на здравеопазването с изграждането на модерна многопрофилма болница с медицински център в най-големия комплекс на града „Меден рудник“, предава bulgariautre.com

Другата инвестиция на същия принцип е новият спортен комплекс за 38 млн. лв. Същевременно в новия Логистичен индустриален парк вече има три фирми, закупили парцели с намерение да развиват своя бизнес на територията на града.

Това са полската Грийн Поинт, занимаваща се с производство на яхти, габровската „Зоомаркет“, която ще търгува с храни и аксесоари за домашни любимци, както и бургаската „Вихри“, която ще открие логистичен център, каза още градоначалникът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук