11.1 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Несебър повежда класацията Топ 10 на чудесата на България

Несебър води класацията в. „Стандарт“ Топ 10 на чудесата на България. След голямата активност на гласуване и с общи усилия, Несебър смело зае челна позиция в класацията, не без помощта и на свои приятели от Испания, Америка, Русия. Своя вот за древния град са дали поляци, чехи, туристи от други европейски страни и съмишленици от страната ни. На посещавания от хиляди потребители туристически сайт на общината http://visitnessebar.org/ също стои призивът на кирилица и на английски език „Гласувайте за Несебър!“.nesebar-stenata.jpg 

Целта на кампанията  е да се определи десетицата най-значими културно-исторически обекти, които приоритетно да се финансират и популяризират от държавата. Кметът на града Николай Димитров се срещна днес с учениците от ПГ „Иван Вазов“- Слънчев бряг, за да им разкаже за привилегията градът, в който живеят, да бъде избран за първото от десетте чудеса на България.

img_0530.jpg

„Смятам, че на нас, жителите на общината, не ни е безразлично как ще бъде подредена тази класация. Всички трябва да се обединим и да дадем своя вот за Несебър“, призова градоначалникът. След това, както и в училищата в Несебър и Свети Влас, възпитаници от професионалната гимназия също научиха как да гласуват.

img_0520.jpg

Неколкодневната обществената ангажираност на ученици, жители и приятели на морския град, дали вота си за един от най-старите градове на Европа, даде резултат. До края на голямото гласуване остават по-малко от 6 дена. Дайте своя вот за Несебър!

http://www.standartnews.com/inquiries/details/id/196/

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук