14.6 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Обучиха екипа на Гранд Хотел Поморие по европроект

 През февруари месец 2011 г. приключи успешно обучение на песонала на „Балнеохотел Поморие“ АД съгласно Договор Nо ESF – 2102-02-07002 oт 19.02.2010 г. по Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси“. Проектът се финансира посредством схемата за безвъзмездна финансова помощ BG 051 PO001-2.1.-02: „Квалификационни услуги и обучения за заети лица“. Продължителността на проекта бе 12 месеца (01.03.2010 г – 28.02.2011 г.), а общия брой на обучаемите  171 служители от 7 целеви групи. Водеща организация на проекта бе «Балнеохотел Поморие» АД с партньор като обучаваща организация «Евроквалификационен център» АД.

Чрез придобитите знания и умения и надграждане на професионалните умения след успешното осъществяване на проекта, „Балнеохотел Поморие“ АД повиши  пригодността на персонала си  за трудова реализация, мотивиране за възприемане на гъвкаво и активно поведение спрямо трудовата среда. Реализирана бе на практика концепцията за учене през целия живот, която е пряко свързана с друга концепция – концепцията за обучаващото се общество, в което се очаква непрекъснато допълване на знания и усъвършенстване на умения за реализиране на човешкия потенциал. В съответствие с избраната философия целите на проекта бяха насочени към създаване на нагласи и придобиване или разширяване на знанията и уменията за повишаване производителността и адаптивността на персонала на „Балнеохотел Поморие“ АД и респективно неговата конкурентноспособност в условията на европейския пазар. Реализацията на обучението бе осъществена чрез съвременни методи и учебни технологии, съчетание между теоретично и практическо обучение, консултации с водещи експерти и специалисти, тренинг и самостоятелна работа (индивидуално или в екип), използване на адекватно оборудвани учебни  зали със съвременни учебно-технически средства за осигуряване на висококачествена теоретична основа и съвременни практически умения. Кадрите преминали успешно обучението придобиха висока степен на готовност за трудова реализация. Ефективния мениджмънт спомогна за стриктното изпълнение на проектните дейности в съответствие със целта на проекта и бяха постигнати очакваните резултати; Осигурено бе качество на обучението по професия „Администратор в хотелиерството“, специалност „Организация на обслужването в хотелиерството“, професия „Сервитьор-барман“,  специалност „Обслужване на заведения в обществено хранене“, професия „Сервитьор-барман“,  специалност „Обслужване на заведения в обществено хранене“, професия „Готвач“, специалност   „Производство на кулинарни изделия и напитки“, професия „Организатор на туристическа агентска дейност“, специалност „Организация на туризма и свободното време“ и постигната личностна мотивация и готовност за бъдещи действия на персонала; При реализацията на проекта бяха спазени основни принципи :

  • прозрачност и гласност: широка информационна кампания за популяризиране на дейностите по проекта, и периодично оповестяване на дейностите и резултатите сред обществени структури;
  • доброволност, базирана на собствено решение на персонала за участие в проекта;
  • перспективност: дейностите в проекта са съобразени с обществената необходимост от действия за адаптиране на персонала към икономиката на знанието и на тази база – подобряване на живота на хората в България;
  • системност и ресурсно осигуряване – като част от дългосрочната стратегия на „Балнеохотел Поморие“ АД и на „Евроквалификационен център“ АД за предлагане на съвременни и високоефективни програми за професионално обучение и повишаване конкурентността им в условията на европейския пазар.

Благодарение на  придобитите знания и умения от персонала „Балнеохотел Поморие“ повиши качеството на обслужване и конкурентноспособността си на туристическия пазар.

Настоящият  документ е изготвен с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси», съфинансирана от Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от «Балнеохотел Поморие» АД и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз и Договарящия орган.

pomorie-grand.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук