19.9 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Отбор от Молдова и карнобатски тим премериха сили на български терен под патронажа на Вяра Петрова

Под патронажа на Вяра Петрова и Росен Иванов – председател на Държавната агенция за българите в чужбина в град Карнобат бе организиран международен спортен двубой по класическа борба между отбор от Молдова и спортния клуб по борба „Атанас Комшев” – Карнобат. Гост беше министърът на физическото възпитание и спорта – Свилен Нейков, който с интерес наблюдава спортната проява.

1c9f297871469224eb41200dec3d59b0Отборите бяха наградени с купи, медали, книжки с историята на карнобатския край, отборни фланелки и календари с български забележителности. След спортното състезание министърът на спорта присъства на среща с председателите на спортни клубове в гр. Карнобат и с учители по ФВС. Бяха изказани мнения и предложения, бяха споделени проблеми и разяснени пътищата за решаването им. Министърът и Вяра Петрова лично обещаха да съдействат за решаването на някои от тях.

В дните 29 септември – 3 октомври, младите хора от Молдова имаха освен спортна и богата културна програма. Организирани бяха посещения на български културни центрове в община Карнобат и по Южното Черноморие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук