17.6 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Пепеляшка и принцът танцуват за децата на Бургас

Героите от „Пепеляшка” ще оживеят на сцената на Държавна опера – Бургас. Специално за най-малките зрители и за да е удобно на техните родители, балетът по класическата приказка на Шарл Перо ще се играе в неделя от 14:00 часа.  Представлението по музика на Сергей Прокофиев ще срещне публиката  с  феята – кръстница,  принцът, Пепеляшка, злата мащеха и суетните й дъщери. pepelqshka2Най-известните приказни персонажи ще бъдат изиграни от изящните солисти на Софийската  опера  –  Веса Тонова и Емил Йорданов. Хореографията и режисурата на балета са дело на проф. Хикмет Мехмедов.

pepelqshka3Освен с романтика и щастлив край, „Пепеляшка”   ще завладее зрителите и с красивите костюми, които са като излезли от филм на „Дисни”. Облеклата са  създадени специално за представлението в Бургас  от най-добрия  художник на костюми в страната – Цветанка Стойнова. Едва ли има по-подходящо представление, с което родителите да въведат децата си в света на операта.

pepelqshkaМиналият месец „Пепеляшка” събра стотици деца в Операта и пожъна голям успех. Този месец може да гледаме балета два пъти –  на 8 юни, от 14. 00 часа и на 9 юни, от 19:00 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук