14.9 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Предупреждават за бури и градушки!

Краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици ще има днес над Северна и Източна България. Възможни са градушки. Около и след обяд развитие на значителна купесто-дъждовна облачност с валежи и гръмотевици ще има и над южните райони, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Вятърът от запад-северозапад ще се усили.

порой

Максималните температури ще са между 28° и 33°, по високите полета на Западна България – около 25°. По Черноморието ще преобладава слънчево време с развитие на купеста облачност в следобедните часове, когато ще превали и прегърми. Максималната температура в Бургас днес ще достигне 30°. Над планините ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, придружени с гръмотевици.

Потоп след силната буря в Димитровград

Порой, наводнение и силна градушка насред жегата. Буря причини потоп в Димитровград, а градушка унищожи посевите в региона, съобщава Нова телевизия. Според предварителните изчисления, в рамките на около половин час на места са се изсипали близо 50 литра дъжд на квадратен метър.

градушка

Близо час след края на дъжда все още огромна част от улиците на Димитровград са под десетки сантиметри вода. Основната причина за новоднението за затлачените шахти. След дъжда те все още са пълни с болкуци, които не пропускат водата.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук