13.8 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Президентът Росен Плевнелиев и премиерът на Бойко Борисов поздравиха бургаско училище

 Поздравителен адрес от президента на България Росен Плевнелиев получи ОУ” Васил Априлов” Бургас. Държавният глава поздрави ръководството и учениците с успешното приключване на проекта „Модернизирано образование”, реализиран с подкрепата на Фондация „Америка за България”. „Вярвам, че центърът ще допринесе за развитието на младите умове, развитието на иновативното, креативно мислене.”  пише в посланието на президента.

1f57284b73ac7cf3a308d33a25da5b06Министър председателят пожела училището да не губи силния си дух и увереност, за да възпита мислещи и достойни хора.

 Официалното представяне на резултатите от проекта беше уважено от зам. областният управител на гр. Бургас- Севдалина Турманова, която изрази радостта си, че вижда пример за добрите практики в .podprikritie.bg образованието.

Задоволството си от постигнатото не скри и г-жа Цанкова, програмен директор на Фондация „Америка за България”. Според нея всички трябва да бъдат горди, че в България има  толкова инциативни и амбициозни директори на училища, които имат визията да направят училището на техните деца модел и образец за подражание.

В знак на признателност към г-жа Mарияна Стефанова-директор на училището, фондацията и връчи статуетка-орел, символ на дръзновение, стремеж към висините и постигането на най-дръзките мечти.

Г-жа Стефанова от своя страна сподели, че ОУ „Васил Априлов” е доказвало, доказва и ще продължава  да доказва, че е успешен модел за образование и възпитание.

С инвестиция в размер на над 250 хил. лева  е извършен цялостен ремонт на третия етаж, а 8 класни стаи са оборудва с нова, ергономична мебел и мултимедия. Целта е децата да свикват със съвременните технологии, а учебния процес да бъде по-вълнуващ.2fd0422752051c9083479236de1be5aa

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук