14.1 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Приморско получи договора за финансиране на ВиК мрежата си

На церемония в Министерския съвет днес министър председателят на България Бойко Борисов връчи официално на кмета на Приморско д-р Димитър Германов договора за финансиране на ВиК мрежата на морската община, подписан в началото на февруари. Сумата, която е отпусната за подновяване на водопреносната система е в размер на 42 млн. лв. и идва след спечеления проект  по оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г „Интегрирани нвестиционен проект във водния сектор на агломерация Приморско – Китен”.

ced02e6a0585cb2bbe656b188cc07fa4
снимка: пресцентър Министерски съвет

„Гарантирам, че изборът на фирмите-изпълнители ще бъде максимално прозрачен, а възникналите въпроси по време на процедурата своевременно ще намират отговор. Ще поощряваме заинтересованите да търсят и намират информацията, която ги вълнува, като знак, че имаме желание всичко да бъде коректно и професионално изпълнено”- заяви д-р Германов в благодарственото си обръщение към премиера. „Реконструкцията, която започваме, не трябва да се приема само като строителна дейност, на първо място тя е инвестиция в здравето на съгражданите ни и на гостите, които през лятото избират Приморско и Китен за своята ваканция”, каза още Германов.

 

С отпуснатите средства ще бъдат направени значителни инвестиции във водопреносната система на община Приморско, както и модернизация на пречиствателната станция в Китен. Амбициите са пречиствателната станция да може да поеме до 120 000 човека през туристическия сезон, а качествата на пречистената вода да бъдат многократно завишени. Реализацията на проекта трябва да бъде извършена най-късно до края на 2014.

 

Тържеството днес събра в Гранитената зала на Съвета представители на 10 общини, успели да защитят проекти за изграждане и реконструкция на водопроводна мрежа и пречиствателни станции. Общата стойност на финансирането е 351 млн. лв.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук