21 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Приморско привлича туристи с тракийското светилище Беглик Таш

С участие на международната туристическа борса Mitt в Русия Приморско ще направи поредната стъпка в реализирането на стратегията за развитие на туризма в района. Между 21 и 24 март в Москва морската община ще представи своя продукт пред повече от 3000 изложители от 185 страни в рамките на четвъртото по големина в света туристическо изложение.

 

332504777d5d00b4e616408867af092d
снимка: тракийското светилище Беглик Таш

Бъдещи партньори от цял свят ще бъдат запознати с богатата туристическа програма, разработена от амбициозния екип на община Приморско, която само преди месец обра овациите на ВАКАНЦИЯ СПА& ЕКСПО 2012. Отличните условия за морска почивка в Приморско са подсилени от близостта на уникалния резерват Ропотамо и тракийското светилище Беглик Таш, незаслужено останало настрани от туристическите маршрути досега.

 

Разположеният между два залива Китен също ще бъде промотиран пред гостите на изложението. Море и история се преплитат в морското градче за радост на тези, които са избрали да прекарат почивката си в него. Експозиция на артефакти, извадени от дъното на морето и древната крепост Урдовиза /300 г.пр.н.е./ се конкурират с плажните атракции за вниманието на туристите. Освен широките пясъчни ивици и кристално море, историческият и селският туризъм ще бъдат другите акценти в презентацията на община Приморско. Посетителите на Mitt ще бъдат изкушени да разгледат музейния кът на Лев Николаевич Толстой в намиращото се едва на 10 км. от Приморско с. Ясна Поляна или да погледат нестинарски игри в с. Ново Паничарево. Отегчените от морски авантюри гости пък ще могат да се насладят на спокойствието в селата Веселие и Писменово, където опитни домакини ще ги въведат в идилията на селския туризъм.

 

Вече 19 години московскатото изложение Mitt е доказана платформа за бизнескомуникация, която събира представители на туристическия бранш от всички краища на света. Изложбената площ е 51 125 кв. м., разделена на 8 павилиона. Девет конферентни зали ще станат средище за обмяна на идеи и мнения и разискване на нововъведенията и проблемите на бранша, което според организаторите е основата за провеждане на добър туристически сезон.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук