12.6 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Продължават стажовете в Пристанище Бургас

От началото на месец юни 2011 г. „Пристанище Бургас” ЕАД активно сътрудничи на Агенция по заетостта, респективно Дирекция Бюро по труда – Бургас при изпълнението на проект „Ново начало – от образование към заетост“ ,фСъздаване  на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж“, ОП “Развитие на човешките ресурси“. 8370a36ffdd0a1137ca76cf791862b93Като работодател бургаският порт осигурява възможност за стажуване на младежи до 29 години по придобити от тях квалификации и липса на трудов стаж.

Към настоящия момент „Пристанище Бургас“ ЕАД изпълнява втори договор за предоставяне възможност за стаж на младежи и очаква одобрение на трети от Агенция по заетостта.

На 26 януари беше направена проверка по изпълнение условията на текущия договор от представител на АЗ г-жа М. Андреева – Ръководител проект и г-жа Чавдарова – Главен експерт в ДБТ – Бургас.

На срещата бяха обсъдени възможностите, които предлага проектът на българските работодатели и на безработните младежи до 29 години.

Изпълнителния директор  Диян Димов изрази желаниe за продължаване на сътрудничеството по проекта Ново начало.

До момента стаж са преминали 6 младежи, от които един е започнал вече работа. Предстои назначаването на 7 нови стажанти, които ще имат  възможност да придобият трайни трудови навици и конкретни умения по придобитата от тях професионална квалификация, натрупаният опит ще направи стажувалите младежи по-конкурентни на пазара на труда.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук