14.6 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Първи в света е туитвал Исус

Исус Христос първи в света е туитвал – по подобие на съобщенията в социалната мрежа Twitter, които съдържат до 140 знака, неговите послания са били „кратки и пълни със съдържание, а фразите му са били до 45 букви“. Това твърди кардинал Джанфранко Раваси, който на практика е министър на културата на Светия престол.

4de028b08f113058f9eb4362239fb646
©sxc.hu

„Исус използвал туитове, преди който и да било друг в света, с прости фрази, състоящи се до 45 букви като „Обичай ближния“. Нещо от рода на днешната телевизия – той е изпращал послание, използвайки случка или символ“, каза още представителят на Ватикана на среща с главни редактори от водещи вестници. Кардинал Раваси изрично подчерта колко е важно свещениците да използват модерните технологии като компютрите: „Ако един свещеник, пастор не се интересува от комуникациите, то той се противопоставя на дълга си“.

През последните години Ватикана има сериозно присъствие онлайн, което започна при папа Бенедикт XVI, отбелязва БГНЕС. Сегашният папа Франциск вече има над 3 милиона последователи само в английската версия на Twitter. Франциск не се отказва и от по-традиционните методи за комуникация и редовно отговаря на посланията на вярващи, освен това пише дълги писма, които се появяват редовно в италианската преса, посочва АФП.

dariknews.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук