12.6 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Първокласните в Свети Влас получиха безпратни читателски карта

Във вчерашния ден библиотеката и ОДЗ „Делфинче” в Свети Влас, стартираха съвместен проект „Библиотеката – място за възпитание, обучение и забавление”. Неговата цел е да насърчи децата към четене, като привлече и родителите в това начинание.

Представянето на тази форма на образователно и възпитателно сътрудничество събра сред тихия уют на книгите децата от подготвителна група на детското заведение в град Свети Влас заедно с техните учители и родители. 6f922471ed1d6430a9be678177d32130Директорът на ОДЗ „Делфинче”  Сузана Говедарска представи целите и дейностите на проекта, а домакинът на събитието, библиотекарката  Лиляна Белчинова обясни на децата как е подредена библиотеката и как да намират бързо и лесно книгите, които искат да прочетат.

 

Всеки един от бъдещите първокласници получи и специален подарък – безплатна едногодишна индивидуална читателска карта. Поздрав и благодарност от страна на възпитаниците на детското заведение бяха песните и стиховете, които те изпълниха пред присъстващите. Малчуганите не пропуснаха да покажат и готовността си да превърнат книгата в  свой незаменим приятел. Събитието уважиха и гости от Общинска администрация Несебър, които също поздравиха децата и им подариха интересни книжки.

 

Вълнуващата проява е пример на добра практика на сътрудничество между детската градина, семейството и обществените институции в предучилищната подготовка на най-малките жители на община Несебър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук