16.5 C
Бургас
събота, октомври 5, 2024

Ресурсен център-Бургас обра овациите на кулинарен конкурс

Ресурсен център- Бургас обра няколко награди от организирания  кулинарен фотоконкурс на тема „Кулинарни приключения и вълшебни изкушения”, който се проведе в Добрич.  Децата със специални образователни потребности в морския град приеха  с радост предизвикателството и подготвиха  чудесни  любими ястия, с помощта на  ресурсните си учители.  Изработването на гозбите бяха фотографирани и изпратени на домакините.
f6501e14be343520bf1af125214a4844

Снимките запечатаха вкусотии  в категориите „Салати“, „Сандвичи“, „Тестени изделия“ и “Сладкиши“. Компетентно жури от майстори в кулинарното изкуство,  определи победителите.  Ресурсен център- Бургас получи грамота и подаръци за призовите места, които завоюваха децата от кулинарното шоу.

На импровизирано състезание, представител на Ресурсен център- Бургас обра овациите за най- оригинален сандвич, който беше оценен лично от мастър-шеф Калинков, главен готвач в престижен хотелски комплекс в к.к. „Албена“. Присъстващите  имаха възможността да се запознаят и с традиционните добруджански гозби. Всеки Ресурсен център  си тръгна и с малък подарък – книжка с рецепти от добруджанския край.

Гостите се включиха и  в обучителен семинар на тема: „Сензорно- интегративна дисфункция-как да разпознаем, разберем и помогнем на децата“, с водещ Станислава Михова – логопед и сензорен терапевт от Ресурсния център в Добрич.  Участниците се запознаха с въпроси, свързани с това как и кога се появява сензорната интеграция, причини за сензорна дисфункция, защо сензорната интеграция е важна, симптоми на сензорно-интегративни нарушения и кога трябва да се мисли за терапия.  Фотосите от събитието бяха разположени във втори корпус на Ресурсния център в Добрич.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук