18.2 C
Бургас
понеделник, октомври 7, 2024

Сдружение „Детски център „Ронкали” работи по нов проект

Вече повече от месец в детския център от семеен тип „Ронкали” в Бургас работи Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с комуникативни нарушения на възраст от 4 до 14 години.Центърът за социална интеграция е изграден по проект „Ние можем повече” финансиран от Фонд „Социална закрила”. Проектът е на стойност 10 799,64 лв. и се изпълнява в партньорство с Фондация „Социална комуникация” към Нов български университет в София.

b690a6ff20510a455533a58b6047b99eЦелта на проекта е постигане на ново качество на живот на децата с нарушени възприятия- слух, реч, говор,внимание. Специалистите от Фондация „Социална комуникация”  работят с 12 деца, за да се преодолее изоставането им в предучилищните и в учебните занятия и да се предотврати социалната изолация в детската среда на децата с нарушени възприятия. Постигането на трайни резултати от комуникативната терапия ще позволи напредък в обучението на децата и от там и на личностното им самочувствие.

Със шест деца от дом „ Ронкали” и още 6 деца от семейства се провеждат извънучилищни групови и индивидуални терапевтични сесии като се използват техники и методи, свързани с речево- слухова,психологична,арт и музикотерапия.

Срокът на проекта, финансиран от Фонд „Социална закрила” е три месеца.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук