15.4 C
Бургас
петък, октомври 4, 2024

Сигнал до zonaburgas: Пак ни обгазиха!

„Пак ни обгазиха. Миризмата е ужасна. Целият град мирише на химикали. Усеща се дори в Морската градина“, съобщиха читатели на zonaburgas.bg. Коментари за ново обгазяване се появиха и в социалната мрежа Фейсбук. Темата се оказва доста деликатна за бургазлии след облака от сероводород, който се разнесе над града в нощта на 31 март. Виновникът за замърсяването – „Лукойл“ беше санкциониран от РИОСВ – Бургас с 250 000 лева. 

През днешния ден няма превишения на нормите на качеството на атмосферния въздух в Бургас, съобщиха от инспекцията в Бургас. Оттам се позовават на данните от Автоматичната измервателна станция на Изпълнителната агенция по околна среда в кв. „Долно Езерово“ на Бургас. Станцията работи денонощно и през целия ден не са отчетени превишения на показателите –  сероводород, серни съединения, азотни съединения и на фини прахови частици (ФПЧ10).

В РИОСВ – Бургас днес са постъпили два сигнала на граждани между  14:30 и 15:00 часа за силна задушлива миризма в центъра на града. Сигналите са насочени към Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, която е извършила замервания в дома на един от сигналоподавателите, намиращ се на ул. „Цар Симеон I”.  Резултатите сочат, че няма замърсяване на атмосферния въздух.

Към момента данните за показателите на качеството на атмосферния въздух  от Автоматичните измервателни станции на ИАОС в Бургас са в норма.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук