19.9 C
Бургас
сряда, октомври 9, 2024

Слънчев бряг открива сезона с месец по-рано

Сезонът в Слънчев бряг тази година започва с месец по-рано. Курортът ще е напълно подготвен да посрещне първите туристи още на 16 април, съобщи Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството, стопанисващо комплекса. На 24 април пристигнат първите 1500 туристи –  австрийски пенсионери. До средата на април  комплексът ще бъде почистен, алеите осветени, зелените площи – оформени. С пристигането на първите туристи ще бъде спряно и движението на автомобили по крайбрежната алея, ще започнат работа и първите спасители на плажа.

След атентата на бургаското летище миналото лято, България си връща позициите на израелския пазара. За безопасността на туристите в Слънчев бряг са монтирани 300 мощни камери с по-висока резолюция.

Хотелиерите в Слънчев бряг също очакват силен сезон и вече са готови да посрещнат първите туристи. Тази година се очакват и над 58 круизни кораби да акостират на пристанището в Несебър. Цените на нощувките остават същите като миналото лято.

Очаква се също в заведенията, магазините и салоните за услуги в районите на хотелите с първите туристи  да бъдат отворени още през април.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук