26.5 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Слънчев бряг се пълни 20% в края на май, очакват ръст на туристи от 8%

Повече от 20 процента ще бъде заетостта на легловата база в курортен комплекс „Слънчев бряг” след втората десетдневка на май, съобщи председателят на Управителния съвет /УС/ на сдружение „Съюз на собствениците”-Слънчев бряг Елена Иванова. След 20-то число на месеца се очакват големи групи руснаци, англичани, германци, ирландци. Търсенето за започващия сезон подсказва, че и тази година туризмът ни ще отбележи ръст. 070feceda2e2818c27a05d1ad9d12efaТуристите, които са направили резервации още през ранната пролет, ще почиват на добри цени. Най-интензивно отново ще бъде във върха на сезона между 25 юли и 20 август.

Местният бизнес прогнозира ръст на чуждестранните туристи през лятото между 5 и 8 на сто. Очакванията са за 12-15 процента ръст на руския пазар, предимно поради облекчения визов режим. Това, че правителството взе решение руските туристи да идват с Шенгенска виза ще повлияе положително, коментира Иванова. Руският пазар миналата година имаше задоволителен ръст и тази година също стоим добре на него като дестинация. Въпреки че се случиха някои неблагоприятни неща с туроператори, руският пазар е огромен. Увеличение  спрямо миналата година ще има и на гостите от Израел. Наблюдава се ръст от 4% в записванията на германски туристи за летния туристически сезон. Английският пазар се движи също в този параметър.
Иванова каза още, че сдружение „Съюз на собствениците” отново се обявява против поставянето на бариери на входовете на „Слънчев бряг”. Готови сме на крайни мерки. Ако бъде въведено ограничение в курорта най-вероятно ще заведем дела, уточни Иванова.

 

В момента сдружение „Съюз на собствениците” – Слънчев бряг наброява общо 89 фирми-членове. В него работят всички онези, които имат активно отношение към обществената работа и към целите за развитието на туризма.

 

Официалното откриване на летния сезон в курортен комплекс „Слънчев бряг” ще е в началото на месец юни.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук