14.3 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Созополско село става привлекателно за инвеститори с пречиствателна станция

Равна гора е  първото созополско село, в което ще бъде изградена  пречиствателна станция, канализация и  В и К мрежа.

По този начин се поставя началото на бързото развитие на едно  от най- големите села в община Созопол. То се намира на 20 км. от общинския център и на толкова от Бургас. В него живият над 1 000 човека, а през последните години се наблюдава увеличение на интереса към него, както от инвеститори, така и от желаещи да си закупят имот.

На всички тук е ясно, че туризъм без водопровод и канализация няма как да се развива. В новия устройствен план на Созопол е предвидено дори и изграждането на ваканционен комплекс с голф игрище.

 Жителите на Равна гора са доволни, че най-накрая мръсотията ще спре да се излива в двете рекички край селото и ще се сложи край на миризмата от септичните ями.

Началото на строителството на пречиствателната станция започна с водосвет в присъствието на председателя на общинския съвет Красимира Германова, общински съветници, кметове на населени места и десетки жители на созополското село, които а в местността „Аязмото”.

Кметът Панайот Рейзи и кметът на с. Равна гора Георги Станев направиха първа копка и  счупиха бутилка шампанско за късмет, безпроблемна работа и приключване на обектите в срок.

 

Дължината на канализационната мрежа е около 2 500 м. Проектът ще приключи до март 2013година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук