14.3 C
Бургас
четвъртък, октомври 3, 2024

Спортните клубове ще могат да се възползват от програмите за заетост

Спортните клубове ще могат да се възползват от програмите за заетост и обучение при наемането на персонал. Това съобщават от пресцентъра на Община Бургас. Възможностите за това бяха представени пред спортната общественост в Бургас в зала „Бойчо Брънзов“.

Срещата е по инициатива на Министерството на младежта и спорта, Община Бургас и Агенцията по заетостта и е първата по рода си в страната.

На събитието присъстваха зам.-министърът на спорта Асен Марков, зам.-кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, Мая Казанджиева, директор на дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“, представители на Бюрото по труда и Агенцията по заетостта.
Една от възможностите, от които клубовете могат да се възползват, е в тях да се обучават кадри, които после да останат на работа. Програмите дават възможност за наемане на младежи до 29 години, пора с увреждания, както и кандидати без стаж. Програмата възстановява разходите на работодателите за заплати и осигуровки за срока, предвиден в програмите.
Схемите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Агенцията по заетостта, която е бенефициент по ОП „Развитие на човешките ресурси“, дават възможност на спортните клубове да наемат персонал за различни дейности – треньори, аниматори, персонал за поддръжка на терени и съоръжения и др. Клубовете, които проявяват интерес, може да получат подробна информация в клоновете на Дирекция „Бюро по труда“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук