17.6 C
Бургас
вторник, октомври 8, 2024

Топлото време рай за гроздето и пчелите

Положително влияние върху лозовите масиви и пчелните семейства оказват необичайно високите температури в края на зимата. Браншовиците не са особено притеснени към момента. Винопроизводители от региона, дори се надяват на по-високи добиви от миналата година. Качеството също щяло да е отлично.

8bdf5588157f42062a93275d5b10536b
©Снимка: zonaburgas.bg

Щети по лозовите масивни не се очакват, ако занапред температурите паднат под нулата. Голяма част от лозарите все по-често прибягват до новите методи в грижата си за растенията. От няколко години те се заравят в земята, което ги предпазва от екстремни температурни амплитуди.

Пчелите също се чувствали добре в необичайно топлото време. И въпреки, че у нас се наблюдава тенденциозното им измиране, производителите на мед са категорични, че тази година „времето е с тях”. Обнадеждени са и за добивите през настоящата година. Като положителна стъпка отчитат и заложените средства за бранша. Всички обаче са категорични, че пчеларството не е лесна работа и европейските пари не помагат особено ако ни липсват знания.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук