15.4 C
Бургас
петък, октомври 4, 2024

Уволниха експерта Славчев, нарекъл протестиращите майки „кухи лейки“ /видео/

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин е освободил от длъжност Светослав Славчев – главен експерт в звеното „Сигурност на информацията и подготовка за отбрана“. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на труда и социалната политика. Освобождаването на Славчев е заради недопустимо отношение към майки на деца с увреждания.

Чиновник от Министерство на труда и социалната политика бе заснет да нарича майки на деца с увреждания – „кухи градински лейки“. Вчера стотици родители на деца с увреждания от цялата страна протестираха в София с искане за адекватна помощ. Повечето майки, облечени в черно, носеха черни балони.

Една от организаторките на протеста е Ина Маринова, която е майка на 14-годишната Вики, болна от детска церебрална парализа.“Не знам дали сме кухи или запълнени лейки, но защо трябва да сме някакви, за да си търсим правата. За мен това е крайно неуважително, защото ние не сме някакви организации. Ние, организаторите, сме обикновени майки, родители на деца с увреждания. Но имаме права, искания и проблеми, които те трябва да решават. Аз не се чувствам обидена, по-скоро ми е смешно, но министър Калфин трябва да се чувства засрамен, защото това са служители, които той е назначил“, категорична бе Маринова, цитирана от bTV.

Тя допълни, че за една година след предишния им протест през април 2015 г. нищо не се е променило за родителите с увреждания.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук