21 C
Бургас
четвъртък, октомври 3, 2024

Учат малките на първа помощ

Български младежки Червен кръст – Бургас даде начало на чисто нова пиеса, предназначена за децата от детските градини, съобщиха от БЧК – Бургас. Сценката „Добротворци“ цели да даде на малчуганите елементарни знания за това как се оказва първа помощ по интересен и достъпен за тях начин, защото превенцията на тежки злополуки и способността за справяне с кризисни ситуации се възпитават още от най-ранна възраст.

Главни действащи лица са Пожарникарят, Доброволецът и горските животни, чиито роли се изпълняват от младите червенокръстци. Симпатичните животни са попаднали в беда. Къщичката им гори и до един са ранени и уплашени. Няма място за паника обаче, щом при тях идва доброволец, който знае как да превърже рана и да ги успокои.

Обаждането към тел. 112 е направено, пожарната е на път, а малчуганите вече знаят какво да предприемат в случай на изгаряне и как се обездвижва счупен крак! Областната Червенокръстка организация си е поставила амбициозна задача – сценката да обиколи повечето детски градини в града ни, а и в околните общини. Пилотно доброволците играха пред децата от ОДЗ „Моряче“ и ОДЗ „Райна княгиня“, Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук