21 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Царево отбеляза Деня на Тракия и 10 годишен юбилей на Фолклорна формация „Нестинарче”

Денят на Тракия и 101 години от превземането на Одринската крепост бяха тържествено отбелязани от жителите на Община Царево. Под съпровода на духова музика, в памет на загиналите българи от Тракия и във войните за свобода и независимост на България, се поднесоха цветя пред паметника на Георги Кондолов.

c9274412c35f9300c37956ec3b7f453c

В шествието, освен представители на общинска админситрация, общински съветници и жители на Царево, се включиха и учениците от СОУ „Н.Й.Вапцаров”. По случай празника кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев произнесе слово.

Тържествен фолклорен концерт по случай 10 години Детска фолклорна формация „Нестинарче” се проведе от 18.00 часа в залата на НЧ „Георги Кондолов“ 1914-гр.Царево. Специални гости на събитието бяха бившите участници във формацията Костадин Михайлов, Петко Янгьозов, Янислав Костов и Ирена Митрева. Събитието уважиха още Веска Янакиева и народният певец Лазар Налбантов, които са и съучредители на формацията, кметът на общината, общински съветници, жители и гости на Царево.

В препълнения салон на читалището всички 13 участници във формацията пяха песни от новия си албум, посветен на 10 годишнината от създаването на формацията. Това са Росица и Далия Цигуларови, Доника Петкова, Цветелина Мунчева, Николета Янева, Иляна Кирова, Георги Йовнов, Петър Манолов, Стефани Красимирова, Денислав Недялков, Божидар Киров, Божидара Попова и Явор Радостинов. В концерта се включиха изпълнителите Лазар Налбантов, Костадин Михайлов, Петко Янгьзов, Ирена Митрева, Янислав Костов и Танцова школа „Иглика”.

f83f83cad0a38034ad936d3a48a4f827

В края на концерта малките участници и техният ръководител Златка Ставрева получиха много подаръци, голяма торта, кошници с цветя и поздравителни адреси от Кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев и Председателя на Общински съвет Царево Даниел Скулиев, както и поздравителни адреси от кмета на Община Средец Иван Жабов, Тракийско дружесво гр.Бургас, Музикална къща Сънрайз, музикалното училище „Филип Кутев” – Котел, училище „Н.Й.Вапцаров” – Царево и др. Всички участници през годините във формацията получиха почетни грамоти и медали от НЧ „Г.Кондолов” 1914 гр.Царево.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук