17.6 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Център за младите отвори врати в Бургас

Сдружение „Младежки глас“  официално откри  „МИКЦ-Гласът на младите“, който проект  се реализира с финансовата подкрепа на Национална програма „Младежки информационно-консултантски центрове“ – 2007-2010 година, администрирана от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“.Новооткритият център получи икони и поздравления от Златина Дукова – зам.областен управител на Областна администрация – Бургас, Атанаска Николова зам. кмет по Евроинтеграцията и екологията, Диана Йорданова от общинския съвет в Бургас, Веселина Таралова- директор на Дирекция „Образование“ към община Бургас, Соня Енилова – председател на Бургаската регионална туристическа асоциация и десетки младежи, които ще се включат активно в дейностите.

„Центъра ще се стреми да запълни празнотите в недостатъчната информираност и затруднен достъп на информация и консултантски услуги за младите, да укрепи доверието им в институциите, да изгради здравословен стил на живот и да формира обществено-ангажирани личности“ каза Ивайло Иванов, отговорник за обученията в центъра.

Целта на създаването на „Младежки информационно-консултантски център“ в гр. Бургас е да развива и утвърждава устойчив механизъм за предоставяне на качествени и достъпни услуги в съответствие с потребностите и интересите на младите хора, на базата на съществуващ опит и практики. В проекта са включени няколко целеви групи: ученици от горните класове /11-12 клас/, студенти /18-24 г./ и млади безработни хора над 24 г.

Услугите са насочени към предоставяне на актуална, систематизирана и достъпна информация, предоставяне на превантивна и навременна квалифицирана и специализирана помощ за индивидуални или групови консултации, които са безплатни и информационни кампании.

„Младежки информационно-консултантски център“ ще работи за младите в Бургас, които могат да го посетят в к-с „Славейков“, Адм. сграда 3S СОТ, ет.2, офис №2.

pic_mladglas_02.JPGpic_mladglas_01.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук