26.5 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

ЮНЕСКО: Несебър е изряден член на организацията и спазва правилата

В Несебър пристигна сертификат на ЮНЕСКО, с който се удостоверява, че градът е коректен и изряден член на организацията. Този сертификат се издава всяка година. Той е придружен с писмо от главния секретар на международната организация Денис Рикард. 682a3f48851fd820870b2a2333678e5aВ писмото е посочено, че  Несебър спазва  Общите правила и Хартата на Организацията на градовете световно наследство и затова от ЮНЕСКО с удоволствие  изпращат Сертификат за коректен член за 2012г. „Благодарим Ви за интереса към Организацията на градовете световно наследство“, пише още в писмото, адресирано до кмета на Несебър Николай Димитров. „Организацията на градовете световно наследство с удоволствие и гордост приема НЕСЕБЪР сред изрядните си членове“.

Междувременно стана ясно, че в петък Несебър е домакин на петото издание на Международната Конференция по проекта „В унисон с Европа”, с тема „Градско планиране и Проекта за културно наследство на ЮНЕСКО” .

В конференцията ще вземат участие представители от България, Унгария, Полша, Германия, Италия и Румъния.

На форума ще бъде представена презентация от арх. Атанас Пинков на тема „Плана за опазване и управление на Старинен Несебър” и презентация от началника на отдел „Управление на проекти по ЕФ”, Галина Бабева, отнасяща се за Европроекта „Вяра в Несебър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук