26.5 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Юношите на ФК ”Созопол” с шампионска титла

Отборът на юношите старша възраст към ФК”Созопол” спечелиха безапелационно шампионската титла в областната група, като оставиха след себе си отбори като Нефтохимик, Несебър, Черноморец-Поморие и Ямбол ,чийто футболни традиции им даваха преднина години наред. Шампионската купа, първа, но изключително ценна за младите надежди на футболния клуб бе връчена на капитана на отбора от Емил Табаков, представител на БФС. f7f48e23cc3a770d397dd6884d47724eТържественото събитие стана по време на мача на шампионите със отбора на Средец, при който златните момчета на Созопол триумфираха с три гола във вратата на съперника. 

Първата шампионска купа бе подарена на кмета на Созопол Панайот Рейзи, който е и президент на младия, но многообещаващ футболен клуб.” Пожелавам ви тази купа да бъде първата от многото ,които ще печелите за славата на Созопол”- заяви кметът Рейзи и добави ,че е изключително горд с постиженията на юношеския отбор.

Първата шампионска титла на „Созопол” е уникална с това ,че юношите оставят след себе си Несебър с 7 точки преднина, при положение ,че са играли един мач по- малко.”

Това постижение е уникално” – заяви изп.директор на  ФК”Созопол” Румен Димов, защото само за две години и половина успяхме да изградим една солидна база от наши футболисти,някои от които още следващия сезон започват тренировки с мъжете”. 3a813510024a179f7bb809a270edae06

Добрата подготовка дадена им от ст. треньора Маргарит Димов, треньора на вратарите Венелин Димов и помощник треньора Божидар Георгиев направи възможно младите футболисти да покажат най- доброто от себе си и да завоюват шампионската титла.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук