19.3 C
Бургас
четвъртък, октомври 3, 2024

Кметът Николов с подробности за мелето край Младиново. Връщат част от хората в Бургас още тази нощ

Автобусът, който катастрофира край свиленградското село Младиново е поднесъл заради лоши метеорологични условия, това стана ясно от думите на Димитър Николов, който обяви, че е разговарял с част от хората, които са били машината. „Говорих и със собственика на фирмата „Ди Ес Травел“, откъдето ме увериха, че зад волана е бил най-добрият им шофьор. Нищо повече не можем да кажем, в момента сме се съсредоточили в състоянието на пострадалите“, обяви кметът на Бургас пред журналисти.

По думите му, всички пострадали при катастрофата са в стабилно състояние, без опасност за живота.

“Говорих с екскурзоводката, която също е пострадала. Държат се, благодаря на всички лекари, на всички полицаи, които са съдействали, на служители на пожарната. Благодаря на колегите кметове, които реагираха. Кметът на село Младиново и неговата съпруга към момента знам, че са поемни лица на мястото на катастрофата“, допълни Николов.

Той съобщи още, че около 23:15 часа в село Младиново е пристигнал автобус, с който да бъдат транспортирани хората, които не са пострадали сериозно при пътнотранспортното произшествие. 17 души ще бъдат транспортирани до Бургас тази нощ, увери Николов.

“В по-тежко състояние са двама души – мъж, който е настанен в лечебницата в Свиленград и една жена, която е в Хасково. Имах разговор със здравния министър – очакваме в болницата в Хасково да преценят дали е необходимо транспортиране към болница в Пловдив на пациентите там. Сутринта очакваме да научим колко от пациентите, настанени в болници, могат да бъдат транспортирани до Бургас за последващо лечение тук. Готови сме да организираме превоза на пострадалите“, каза кметът на Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук