14.1 C
Бургас
четвъртък, октомври 10, 2024

Нови пътни блокади заради протестите на земеделците в Бургаско

Земеделски производители от област Бургас протестират втори пореден ден с искане за спиране на нерегламентирания внос на земеделска продукция от страни, които не са членове на ЕС, промени в законодателството и държавна подкрепа за сектора. Десетки машини отново бяха извадени по ключови пътни връзки в областта.

В района на Българово се събраха над 50 земеделци. Малко след 10:00 часа те затвориха основния пътен възел свързващ града с Автомагистрала „Тракия“.

 

„Няма да отстъпим от исканията си. Щом държавата не ни чува явно трябва да пристъпим към създаването на транспортен хаос, за да се случи нещо. Протестираме днес, ще протестираме и утре. Ще протестираме докато се наложи“, коментираха зърнопроизводители. Те отново посочиха, че целият земеделски сектор у нас страда заради липсата на редица важни закони. Зърнопроизводители от Бургаско се събраха и при изхода на град Айтос, където спряха движението по Подбалканския път. До 13:00 часа пътните блокади остават и при разклона за бургаското село Извор на международния път Бургас – Малко Търново, който е основна връзка с Турция, както и в район на Карнобат.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук