21.1 C
Бургас
неделя, октомври 6, 2024

Ген. Михо Михов /АБВ/: Единението е това, от което се нуждае българското oбразование

политическа реклама:

„В живота на всеки човек има дни и събития, които остават вековечни в поколенията на рода, от който сме произлезли. Този ден е не само знаменателен с това, че прекрачваме прага на училището, на нови приятелства, но този ден е и за благослов. Благослов, към идните поколения на майка България. Радвам се, че това училище носи именното на Св. Климент Охридски – един от седемте ученици на братята Кирил и Методий, които създадоха нашата азбука.

9ed4af63fafc6628bd749eaae28f17e1

Азбуката, на която Вие първокласници ще започнете да пишете. Това каза пред стотици ученици, учители и родители на днешния първи учебен ден, водачът на листата на Алтернатива за българско възраждане в Бургас и Ямбол, ген. Михо Михов, който откри тържеството в бургаското ОУ „Св. Климент Охридски”.

Той пожела на учениците здраве, приятни занимания и бодрост. Посъветва първолаците  да пишат колкото се може повече на българската  азбука и допълни: „Нашите баби и дядовци знаят, че умението да пишем бавно, вярно и четливо, е първият урок по трудолюбие.”.

„Не трябва винаги да се връщаме и да живеем с миналото. Това разбира се не значи, че трябва да забравим учителката „история”. Днес, когато присъстваме на откриването на учебната година и се радваме на първокласниците, които прекрачват прага на знанието, на трудолюбието, си мисля, че коалиция АБВ има своето отношение към целеполагането на животоспасяващите дейности в нашето общество”, каза още Михов. /на снимката вдясно/

По думите му, една от целите ни трябва да бъде именно възраждане или възпроизводство на нацията не просто в демографски план , а в сериозността на образователната ни система, здравеопазването и поддържането на националния  капацитет и потенциал  за бъдещето на България. „Златният век на България си припомняме на 15-ти септември, винаги си припомняме за будителите и за тези, които са ни дарили с писменост. Съвремието обаче изисква по-прагматичен подход, който неминуемо лежи на фундамента на кирилицата”, каза още водачът на листата на АБВ в Бургас.

a013c6c2535eed153e6ae1048da25cba

Според ген. Михо Михов, българското образование се нуждае от единение и не на последно място промени, с които да се адаптира към съвременния свят. „Радвам се, че днес имах възможност да бъда на този празник. Българското образование, както е казал и Кръсте  Мисирков  , за съжаление тези три институции сега не действат в особено единение, се нуждае от единение, за да поддържа общественото съзнание на нивото на съвременните изисквания на живота. Дали ще устоим на новия световен  ред, който се натрапва – глобализация  и който не върви по план на някои,  дали ще удържим на напъна да трансформираме националното си чувство в континентално и трансконтинентално , е много важно за нас самите като народ. Смятам, че националното самосъзнание трябва да го съхраняваме именно чрез тези институции – училището, църквата  и казармата. Ако казармата днес предполага професионални военни , то неминуемо трябва да отидем към обучение на новите генерации българи във военно-технически план и в умението да оцеляват във враждебна среда. Това също са умения и навици за трудовия им път. На днешния 15-ти септември споделяме – ученикът започва да пише с усилие. Това действително е фундаментът  на трудолюбието на българина. Ако отидем само на компютъра и Интернет, ние ще загубим трудовите си навици”, заяви ген. Михов.

По думите  му, ако се случи така, че АБВ  прескочи 4% бариера на предстоящите парламентарни избори, тя ще може да отстоява това целеполагане, което положи тя – държава и държавност, усъвършенстване на модела на политическата ни система и възпроизводство на нацията в многопланов път.

768d0b45b9ad850e357104b975202aa1

„Мисля си, че кабинетите, които преминаха през последните десетилетия, се мислеха за експерти. За мен това е чуждо. Министърът, народният представител във всички случаи съдията и прокурора, дори и президента винаги може да си набави експерти. Това му е позволено и за това му се плаща. Той трябва да бъде българин, управленец . Мисля, че Алтернатива за българско възраждане намери диагнозата с тези три целеполагания  – комплексни и системни и посочи рецептите в 12 точки. Ако ги изпълним ще бъдат принос в унитарното  запазване на българската държава. Подборът трябва да върви от университетската скамейка. Тези, които строят системата трябва да имат ясна представа за фигурите, които се намират в нея. Ако главният прокурор например няма необходимите качества, защо трябва да го държим седем години – нека намалим мандата му и обратно. Човек трябва да се труди и да знае цената на първия си отработен час”, каза още кандидатът на народен представител от Алтернатива за българско възраждане /АБВ/.

Ген. Михо Михов изказа благодарност към бургаската общественост за поканата, чрез координаторите и ръководството на АБВ, да бъде включен в листата на партията. „Съветвам хората да се възползват от преференциялния вот. Няма да ме обиди това, ако не съм класиран. В случая по-важното е да има избори с избор, а преференцията е точно това”, сподели Михов.

политическа реклама

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук